Menu
Casper Ruud er ute av Madrid Open. Her under forrige ukes ATP-turnering i München. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Overraskende Ruud-tap for Lajovic i Madrid: – Mye stang-ut i år

Casper Ruud måtte si takk for seg allerede etter 2. runde i ATP Masters1000-turneringen i Madrid. Han tapte for serbiske Dusan Lajovic i tre sett.

Av NTB | 04.05.2022 18:30:55

Sport: – Jeg føler at det var en ganske velspilt kamp fra oss begge, men det er små marginer i denne idretten. Sammenlignet med fjoråret, da mye gikk min vei og jeg stadig vant kamper etter å ha reddet settballer og matchballer, har det vært litt stang-ut i det siste på grusen i Europa, sa Ruud til NTB.

Lajovic kom fra en tøff tresetter i 1. runde, men 31-åringen var uvanlig frisk innledningsvis i onsdagens duell.

Etter at Ruud vant det første servegamet sitt blankt, fikk serberen tre bruddballer i det neste. Han brøt i det tredje forsøket og tok ledelsen 2-1. Lajovic servet godt og gikk opp til 3-1, men nordmannen brøt tilbake til 3-3. Det ble ikke flere brudd, og settet ble avgjort i tiebreak.

Der avverget Ruud et par settballer før han selv skaffet seg settball. Han greide ikke å utnytte den, og serberen tok til slutt hjem settet med 9-7.

Den 23 år gamle nordmannen fikk en bedre start på 2. sett og brøt både til 2-1 og 4-1. Han kunne relativt enkelt serve hjem settet til 6-2.

I avgjørende sett fulgte spillerne hverandre fram til 4-4. Ruud hadde ingen problemer med å holde sine server, men på stillingen 5-4 til Lajovic fikk plutselig nordmannen problemer og gjorde enkle feil som motstanderen utnyttet. Dermed vant serberen 6-4.

Kampen var over på to timer og 18 minutter.

– Det var ikke lett. En flott kamp av meg etter tre tap mot ham, sa Lajovic etter den overraskende seieren.

– Jeg føler at jeg spilte ganske bra fra grunnlinjen, og det var mye positivt å ta med videre, sa Ruud.

I fjor tok Ruud virkelig steget inn i verdenseliten da han slo Stefanos Tsitsipas i 4. runde i Madrid Open og tok seg helt til semifinale. Der ble det stopp mot Matteo Berrettini. Nordmannen hadde 360 ATP-poeng å forsvare, og han fikk nå bare med seg 10 poeng. Han faller trolig et par plasseringer på neste ranking, fra sjuende- til niendeplass.

Neste turnering for Ruud er grusturneringen i Roma, som starter neste uke. Grand Slam-turneringen Roland-Garros spilles senere i måneden.

– Det var litt synd. Jeg kom tilbake og fikk settball, men så var det en god ballveksling som dessverre ikke gikk min vei, sa Ruud.

Ruud hadde slått Lajovic de tre tidligere gangene de møttes, sist i ATP-cupen i Sydney i januar. Det var derimot en litt bedre utgave av serberen han møtte denne gangen.

(©NTB)

Flere nyheter: