Menu
Fabinho var i godt slag for Liverpool og klinte ballen inn fra nærmere 30 meter i Liverpools storseier over Crystal Palace. Foto: Shaun Botterill / Pool via AP / NTB scanpix

Overlegent Liverpool kjørte over Crystal Palace – Fabinho-suser fra 30 meter

Liverpool vartet opp med storspill og klassemål i alle varianter da de slo Crystal Palace 4-0. Mohamed Salah var tilbake, men Fabinho stjal showet på Anfield.

Av NTB | 24.06.2020 23:19:13

Sport: Liverpool nærmer seg seriegullet med stormskritt og la enda mer press på Manchester City før deres kamp mot Chelsea torsdag. Hjemme mot Crystal Palace kunne klassemål av Trent Alexander-Arnold, Mohamed Salah, Fabinho og Sadio Mané bidra til en enkel seier.

Crystal Palace-stjernen Wilfried Zaha måtte betuttet gå av banen med skade etter kun et kvarters spill, og resten av kampen hadde Liverpool full kontroll med to flotte mål før pause.

Etter hvilen sto Fabinho kanskje for dagens lekreste mål da han klinte inn 3-0 ti minutter ut i 2. omgang, før Mané fastsatte resultatet til 4-0 etter et flott gjennomspill av Salah.

Liverpool skapte et hav av sjanser og hadde aldri noen problemer med å vinne kampen og ta nok et steg nærmere seriegull.

Med seieren ligger Liverpool hele 23 poeng foran nærmeste motstander Manchester City på tabellen. Med åtte kamper igjen å spille for City ligger alt til rette for at Liverpool vinner ligaen for første gang på 30 år, og for første gang siden Premier League ble opprettet.

Den 21 år gamle høyrebacken skrudde frisparket opp i hjørnet, og 198 centimeter lange Wayne Hennessey i Crystal Palace-buret klarte ikke å nå fram i tide til å hindre baklengsmål.

Like etter var det bare stolpen som hindret dobling av ledelsen, da Jordan Henderson skjøt på halv volley. Treffet ble ikke helt rent, og det ble heller ikke forsøket på returen fra Virgil van Dijk.

Rett før pause kunne Liverpool juble for nok et mål da Mohamed Salah satte sitt 17. mål for sesongen. Egypteren stakk i bakrom og var sikker alene med keeper.

Etter 55 minutter gjorde Liverpools midtbaneanker alt selv da han fra 30 meter smelte ballen i mål med et skudd som gikk som en pil inn i hjørnet. Det var Fabinhos annet mål i Premier League denne sesongen. Det første kom i toppkampen mot Manchester City i november.

Salah var nær ved å score enda en gang etter en drøy time, men det skuddet fra hjørnet av 16-meteren gikk like utenfor.

I stedet skulle Salah bli servitør etter 69 minutter da han slo en strøken gjennombruddspasning til Mané, som enkelt kunne score sitt 15. mål for sesongen.

Før det skal Manchester City spille kvartfinale i FA-cupen mot Newcastle søndag, mens Liverpool får seg en drøy ukes pause før topplagene møtes.

Sist lagene møttes var i november, da Liverpool for alvor tok et grep om ligagullet med en overbevisende 3-1-seier. Liverpool har aldri sett seg tilbake siden den tid og har sin første Premier League-tittel langt ned i lomma.

De røde har ventet lenge på en ligatittel og har ikke vunnet et ligatrofé på øverste nivå i England siden 1990. Det var før Mohamed Salah, Virgil van Dijk, Sadio Mané og flere av de andre Liverpool-profilene ble født.

Det var få sjanser å spore i starten av kampen, men da Liverpool fikk sjansen på frispark etter 23 minutter viste Alexander-Arnold klasse.

Salah, som tilbrakte hele derbyet mot Everton på benken, fikk ballen servert av Fabinho med en strøken pasning, og brasilianeren så seg ikke fornøyd med det bidraget.

Liverpools seier gjør at Manchester City må slå Chelsea torsdag for å ha en teoretisk mulighet til å vinne ligagull. Vinner City den kampen, kan gullkampen bli avgjort når de tar imot nettopp Liverpool 2. juli.

(©NTB)

Flere nyheter: