Menu
Illustrasjonsbilde: Shutterstock

Overgrep på taxitur – igjen

En ung karmøykvinne står nå frem og forteller om to ubehagelige taxiturer på nattestid. Den ene la hånden på låret hennes og den andre spurte om hun likte mørke menn.

Av Egil M Solberg | 05.06.2022 08:24:53

Taxiovergrep: Det har vært flere episoder de siste årene hvor jenter er blitt utsatt for overgrep i taxier på Haugalandet.

Noen er anmeldt og noen har havnet i tingretten. Det er også eksempler på taxisjåfører som er dømt eller har mistet jobbene sine.

Denne gang er det snakk om en 24-åring fra Karmøy som to ganger har opplevd overgrep, uten at episodene er anmeldt. Hun har imidlertid meldt fra til taxiselskapene og kontaktet Haugesunds avis.

Den siste episoden skjedde 26. mai i år da hun tok taxi fra Haugesund sentrum retning Vormedal. Hun var sammen med to kamerater som satt i baksetet.

Da den ene av dem gikk ut av bilen, tok sjåføren hånden sin på låret hennes. Mannen som satt igjen i baksetet ble oppmerksom på hva som skjedde og fjernet hånden hans fra låret hennes og spurte hva han drev med, melder avisa.

Da ble han aggressiv og kastet dem ut av taxien.

Hun kontaktet taxiselskapet, som ha henne sette seg i baksetet neste gang. Hun ble sjokkert over tilbakemeldingen hun fikk, sier hun til avisa.

Har skjedd før

Det er ikke lenge siden en lignende hendelse skjedde da hun skulle ta taxi hjem sammen med venninner, forteller hun.

Den gang spurte sjåføren om de liker mørke menn. Uten å få svar, følger han opp med å si at han liker blonde damer.

Taxiselskapene opplyser til avisa at det ikke er første gang at de får inn slike klager, og at dette skjer fra tid til annen.

De opplyser at sjåførene selv vanligvis opplyser at det er snakk om en misforståelse.

Det var Haugesunds avis som først omtalte saken.

Flere nyheter: