reklame for smiaa
Menu
Bare USA har registrert flere koronarelaterte dødsfall enn Storbritannia, der viruset kan ha krevd over 50.000 liv. I helgen måtte politiet jage bort solhungrige briter fra stranden i Brighton. Foto: AP / NTB scanpix

Overdødelighet tyder på flere koronadødsfall i Storbritannia

Høy overdødelighet tyder på at koronaviruset kan ha krevd langt flere liv i Storbritannia enn det som framgår av den offisielle statistikken.

Av NTB | 12.05.2020 18:18:03

Medisin og helse: Fra midten av mars til begynnelsen av mai var det 50.000 flere dødsfall enn vanlig i Storbritannia, viser tall fra landets statistiske sentralbyrå (ONS).

The Financial Times har analysert myndighetenes tall og statistikken for overdødelighet og konkluderer med at det har vært 50.979 koronarelaterte dødsfall i Storbritannia.

Helseanalytikeren Jamie Jenkins har også analysert tallene og konkluderer med at koronaviruset trolig har krevd over 57.000 liv i Storbritannia.

Britiske helsemyndigheter har på sin side registrert drøyt 40.000 koronadødsfall i England, Wales, Skottland og Nord-Irland. Dette inkluderer imidlertid bare dem som hadde testet positivt for viruset, ifølge The Guardian.

Bare USA har registrert flere koronadødsfall enn Storbritannia, som også har passert hardt rammede land som Spania og Italia på statistikken over døde.

Britene er nå oppe i drøyt 48 dødsfall per 100.000 innbyggere, noe som er dobbelt så mange som i USA og over ti ganger mer enn Norge som har 4,1 koronarelaterte dødsfall per 100.000 innbyggere.

(©NTB)

Flere nyheter: