reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Fra og med mandag av blir noen av regjeringens koronatiltak lettet på. Mange frykter at det er for tidlig. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Over halvparten frykter at koronatiltakene lettes på for tidlig

54 prosent av befolkningen frykter at det er for tidlig å lette på koronatiltakene og at de er redde for at smittetallene vil øke som følge av dette.

Av NTB | 19.04.2020 09:32:26

Politikk: Undersøkelsen er gjennomført av Norstat på vegne av ABC Nyheter.

Mandag åpner landets barnehager igjen etter å ha vært stengt siden midten av mars. Uka etter gjenåpnes småskolen og SFO, samt frisører og andre én-til-én-tjenester.

30 prosent svarer at de ikke synes det er for tidlig med en gradvis gjenåpning av samfunnet, mens 16 prosent svarer «vet ikke».

Det er naturlig at folk føler på frykt og engstelse, sier professor emeritus Arne Holte i helsepsykologi ved Universitetet i Oslo. Han peker på at frykten er en sentral faktor for at koronatiltakene faktisk skal fungere.

– Det er ikke tilstrekkelig at vi har tillit, vi må også være engstelige. Kombinasjonen av tillit og engstelse gjør at vi følger fornuftige råd, sier Holte, som tidligere har vært assisterende direktør i Folkehelseinstituttet.

(©NTB)

Flere nyheter: