reklame for Utvik Autoservice
Menu
Det var mye større ensomhet blant personer som har mye generell bekymring og som grubler mye. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB

Over halvparten føler ensomhet under koronaen

Rundt 55 prosent av de spurte i en studie oppgir at de noen ganger har opplevd ubehagelig ensomhet under koronapandemien.

Av NTB | 25.11.2020 01:38:08

Vitenskap og teknologi: Ifølge Stavanger Aftenblad viser studien en markant økning i ensomhet, og unge og studenter er særlig sårbare grupper.

– Ensomhet er en plagsom og smertefull tilstand som er knyttet til følelse av tristhet og tomhet. Når ensomheten varer lenge, har den en rekke negative psykiske virkninger som kan utløse depresjon, gi svekket immunforsvar og høyt blodtrykk, sier professor Asle Hoffart ved Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo, som er en av forskerne bak undersøkelsen.

De som bor alene eller har psykiske lidelser, har størst grad av ensomhet, ifølge studien, der 10.000 personer har deltatt. Det var mye større ensomhet blant personer som har mye generell bekymring og som grubler mye.

– Dette påvirker igjen angst- og depresjonssymptomer. De som gjorde nye positive ting hjemme var mindre ensomme, sier Hoffart.

(©NTB)

Flere nyheter: