reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Medisinsk personell hjelper en pasient med covid-19 ved intensivavdelingen ved et sykehus i Jemens hovedstad Sanaa. Ifølge en rapport kan en million mennesker allerede være smittet av koronaviruset i landet. Foto: Hani Mohammed / AP / NTB scanpix

Over en million mulige koronatilfeller i Jemen

Over en million mennesker kan allerede være smittet av koronaviruset i krigsherjede Jemen, ifølge London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM).

Av NTB | 23.06.2020 03:34:25

Krig og konflikter: I en rapport anslås det at det i et verst tenkelig scenario kan bli 85.000 koronarelaterte dødsfall i landet.

James Cleverly, som i den britiske regjeringen er minister uten portefølje men med ansvar for blant annet Midtøsten, er dypt bekymret for de økende smittetallene i Jemen.

– Alle parter i konflikten må samarbeide med FN for å sikre tilgang til mat og medisiner, sier han i en pressemelding.

Allerede før pandemien ble krisen i Jemen regnet som verdens største humanitære krise. Landet har vært slagmark for katastrofale krigshandlinger fra Iran-støttede Houthi-opprørere og en saudiledet og USA-støttet koalisjon alliert med Jemens myndigheter

Millioner av mennesker er fordrevet og over hundre tusen drept. I tillegg til krigshandlingene er folk rammet av underernæring og kolerautbrudd – og nå i tillegg koronaviruset.

Hjelpeorganisasjoner advarer om at det ressurssvake helsevesenet er i ferd med å kollapse.

(©NTB)

Flere nyheter: