Menu
Qatar-VM var mindre populært i Norge enn i mange av deltakernasjonene, men folk flest oppgir at det er fornøyd med medienes VM-dekning. Foto: Petr David Josek / AP / NTB

Over én av ti nordmenn boikottet fotball-VM – folk flest tilfreds med dekningen

12 prosent svarer i en undersøkelse at de boikottet fotball-VM i Qatar fullt og helt. Av dem som så på mesterskapet, er de fleste fornøyde med medienes dekning.

Av NTB | 20.12.2022 14:55:33

Sport: 57 prosent oppgir at de fulgte fotball-VM i undersøkelsen som er utført av YouGov, Infomedia og PR-operatørene. 36 prosent har ikke fulgt med på grunn av manglende interesse, mens 12 prosent av de spurte sier at de aktivt boikottet mesterskapet.

Av dem som fulgte mesterskapet, svarer 22 prosent at de er misfornøyde med dekningen av de utenomsportslige sidene ved Qatar-VM. Bare fire prosent sier seg misfornøyde med dekningen av selve fotballkampene.

Samtidig svarer 38 prosent at de synes dekningen av det utenomsportslige var god eller svært god, mens 58 prosent sier det samme om kampdekningen.

Langt flere er misfornøyde med dekningen av noen av enkeltsakene som dukket opp underveis i VM. 25 prosent er misfornøyd med dekningen av Fifa-president Gianni Infantinos åpningstale, mens 39 prosent synes dekningen av Fifas håndtering av menneskerettighetsbrudd har vært dårlig eller svært dårlig.

Temaene som engasjerte nordmenn mest under VM, var Fifas nekt av flerfargede kapteinsbind og Marokkos oppsiktsvekkende vei til semifinalen i mesterskapet.

46 prosent oppgir at de ble glade over å følge Lionel Messi og Argentinas vei til VM-tittelen. Tysklands (54) og Irans (52) protester mot henholdsvis Fifa og eget regime var tingene som gjorde flest glade.

– Nordmenn er også ganske skadefro, om man skal tro på tallene. Hele fire av ti oppgir nemlig å ha blitt glade for at Qatar tapte alle kampene sine, sier partner og kundeansvarlig Jørgen Bjerke i PR-operatørene.

1018 personer har svart på undersøkelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: