Menu
En gruppe kvinner demonstrerte mandag i Krugersdorp i Sør-Afrika der over 80 menn står for retten. De er mistenkt, men ennå ikke tiltalt for massevoldtekt av åtte kvinner under innspillingen av en musikkvideo. Foto: AP / NTB

Over 80 for retten etter massevoldtekt i Sør-Afrika

84 menn står for retten i Sør-Afrika, tiltalt for å ha stormet innspillingen av en musikkvideo der åtte unge kvinner ble voldtatt.

Av NTB | 01.08.2022 19:30:39

Kriminalitet og rettsvesen: Hendelsen fant sted i gruvebyen Krugersdorp nordvest for Johannesburg og har sjokkert Sør-Afrika, som ikke er ukjent med brutal voldskriminalitet.

– Det som skjedde i Krugersdorp, er en skam for nasjonen, sa Sør-Afrikas politiminister Bheki Cele da rettssaken mot de 84 mennene åpnet mandag.

President Cyril Ramaphosa omtaler massevoldtekten som «en grusom og brutal handling og en krenkelse av kvinners og jenters rett til å leve og arbeide i frihet og sikkerhet» i Sør-Afrika, og han slår også fast at «voldtektsmenn ikke har noen plass i samfunnet vårt».

Angriperne slo til da filmteamet var i ferd med å rigge opp utstyret som skulle benyttes under innspillingen av videoen. Mange av ofrene som ble voldtatt, var svært unge.

– Noen av disse ungene er skadd for livet, sier Cele.

Politiet anklager ulovlige immigranter som jobbet i gruver i området, kjent lokalt som Zama Zama, for å stå bak angrepet på filmteamet.

84 menn ble pågrepet i en stor politiaksjon. To andre mistenkte ble drept i skuddveksling med politiet, mens en tredje ble såret og er innlagt på sykehus.

Ingen av de mistenkte er foreløpig tiltalt for voldtekt, bare for å ha angrepet og ranet filmteamet.

(©NTB)

Flere nyheter: