Menu
To personer i Italia er så langt døde som følge av viruset. Bildet er tatt fredag ved sykehuset i Codogno ved Lodi i Nord-Italia. Foto: Luca Bruno/AP/NTB scanpix

fotballkamper utsettes på grunn av koronavirus

Tallet på covid-19-smittede i Italia har økt til 76, opplyser myndighetene. To personer har til nå mistet livet. Søndag er flere fotballkamper i Serie A utsatt.

Av NTB | 23.02.2020 08:01:23

Sport: Flesteparten av tilfellene er i Lombardia-regionen nord i landet.

Over 50.000 mennesker i en rekke småbyer i regionen er bedt om å holde seg hjemme i frykt for at viruset skal spre seg.

To personer i Italia er så langt døde som følge av viruset. Fredag døde en 78 år gammel mann fra Veneto-regionen nordøst i landet. Italia er dermed det første europeiske landet som kunngjør at en egen statsborger dør som følge av viruset.

Flere Serie A-kamper påvirkes av dette, blant annet Inter Milans kamp mot Sampdoria, som etter planen skulle spilles i Milano søndag. Kampene er nå utsatt på ubestemt tid.

Italias statsminister Giuseppe Conte sier at regjeringen vurderer ekstraordinære tiltak for å hindre ytterligere smittespredning i landet.

– Det er en spøkelsesby. Det er forferdelig for oss. Folk har stengt seg inne i husene sine, og det er ingen i gatene, sier en ung kvinne ved navn Paola.

Virusfrykten har satt sitt preg på flere andre byer i Nord-Italia. I ti byer har skoler, barer og flere andre offentlige institusjoner nå blitt stengt på ubestemt tid, skriver Ritzau.

Statsministeren sier at politistyrker eller hæren vil gripe inn dersom noen forsøker å forlate eller ta seg inn i de avsperrede områdene.

– Målet er å beskytte helsen til det italienske folk, sier Conte.

Etter et krisemøte i Roma har myndighetene besluttet å avlyse alle søndagens sportsarrangementer i Lombardia- og Veneto-regionene, de to regionene i Nord-Italia som så langt er rammet av viruset.

Utbruddet startet i byen Codogno, like sørøst for Milan. Bybildet er nå sterkt preget av virusfrykten.

Myndighetene har også innført flere avsperrede soner hvor det er forbudt å oppholde seg, noe som påvirker titusenvis av mennesker.

(©NTB)

Flere nyheter: