reklame for Utvik Autoservice
Menu
En kommunearbeider vasker en av Moskvas undergrunnsstasjoner for å hindre smittespredning lørdag. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB

Over 7.500 nye koronatilfeller i Russland

I Russland er det lørdag registrert 7.523 nye koronatilfeller, det høyeste antallet siden 22. juni, melder nyhetsbyrået Tass.

Av NTB | 26.09.2020 18:38:11

Medisin og helse: Det totale antallet registrerte covid-19-tilfeller i Russland har dermed steget til 1.143.571, ifølge meldingen. Det er ifølge Worldometers’ oversikt det fjerde høyeste antallet i verden.

I Moskva er det registrert 1.792 smittetilfeller og i St. Petersburg er antallet 232, ifølge Tass.

Smitteøkningen førte fredag til at Moskvas ordfører Sergej Sobjanin ba byens eldre om å holde seg hjemme. Han ba også arbeidstakere om å jobbe hjemmefra, hvis mulig. Antall sykehusinnleggelser har økt kraftig i byen.

Myndighetene i Moskva sier deres metode for å klassifisere dødsfall er nøyaktig enn den andre land bruker. Russiske helsepersonell har tidlige uttalt at personer som er smittet av covid-19, i mange tilfeller har underliggende sykdom som er den egentlige dødsårsaken, skriver Reuters.

De omtaler imidlertid data offentliggjort 4. september som gir et mer nyansert bilde. De viser en såkalt overdødelighet i perioden fra mai til juli på 57.800.

Aleksej Raksja, en demograf som jobbet for byrået Rosstat fram til i sommer, sier statistikken viser det egentlige dødstallet forårsaket av covid-19 i Russland. Han mener myndighetene bare har rapportert om noen av dødsfallene.

– Egentlig skiller dødsraten i Russland seg lite fra andre land, sier han til Reuters.

Totalt er det offisielt registrert 20.225 koronarelaterte dødsfall i Russland. Sett i forhold til antallet registrerte smittetilfeller, er det lavt. Storbritannia har til sammenligning registrert 429.000 smittetilfeller, under halvparten av det Russland har. Her er dødstallet nesten 42.000.

Tallet er utarbeidet ved å sammenligne dødstallene i denne perioden i 2020 med gjennomsnittstallet for tremånedersperioden mellom 2015 og 2019.

(©NTB)

Flere nyheter: