reklame for Utvik Autoservice
Menu
En ambulanse kjører gjennom Istanbuls forlatte gater fredag. Foto: AP / NTB scanpix

Over 500 koronadødsfall i Tyrkia

Tyrkias offisielle covid-19-dødstall har passert 500, opplyser landets helseminister. 24.000 har fått påvist koronasmitte.

Av NTB | 04.04.2020 20:17:48

Medisin og helse: 76 av ofrene har dødd det siste døgnet, ifølge statistikken som ble presentert av helseminister Fahrettin Koca lørdag. 1.311 pasienter får intensivbehandling.

Ifølge Koca har Tyrkia slått ny rekord i antall tester utført på ett døgn – 19.664.

Landets myndigheter trappet lørdag opp tiltakene for å bremse koronaepidemien, blant annet med skjerpet kontroll på folketette steder som markeder og båtene som krysser Bosporos-stredet i Istanbul.

Fra før har landet stengt skoler, satt fly på bakken og forbudt folkemengder. Ankara har innført portforbud for alle over 65 år.

Grønnsaksselger Veli Yildirim mener tiltakene kommer altfor sent.

– Vi er sist i forhold til resten av verden. Og dette er ikke nok, det burde vært en full nedstengning, sier han.

Men markedet er likevel mye roligere enn ellers, og selgerne klager over at deres forretninger er hardt rammet.

Den ikoniske trikken som går fra Taksim-plassen nedover Istiklal-gaten stanser fra mandag.

Istanbuls borgermester Ekrem Imamoglu ber om en flere uker lang total nedstengning. Han mener det ville være et tiltak som begrenser antall smittetilfeller og dermed og dødsfall.

Men regjeringen har hittil holdt tilbake og satser på at tiltakene som allerede er på plass, er nok.

Fra lørdag hersket det portforbud for alle under 20 år i hele landet. President Recep Tayyip Erdogan stenger også veiforbindelsen inn og ut av 31 byer, deriblant Istanbul og Ankara, i 15 dager.

Ved et marked i Besiktas-nabolaget i Istanbul målte politi og lokale tjenestemenn folks temperatur og delte ut munnbind og antibac.

På ferjene som krysser Bosporos, hadde de fleste på seg munnbind og ansiktsmasker etter at myndighetene delte ut 100.000 munnbind til folk på kollektivtransporten lørdag.

(©NTB)

Flere nyheter: