Menu
Færder fyr i øykommunen som nå har registrert 56 tilfeller av deltavarianten. Foto: Lise Åserud / NTB

Over 50 smittet av deltavarianten i Færder: Veldig smittsomt

Det er påvist 56 tilfeller av smittede med deltavarianten i Færder, og kommunen antar at alle nye positive prøver er denne varianten.

Av NTB | 17.06.2021 14:08:31

Medisin og helse: Kommuneoverlege Elin Jakobsen sier til NTB at de 56 tilfellene er registrert i løpet av den siste uken. Kommunen har 86 personer i isolasjon med påvist smitte, og 56 av disse har så langt fått påvist deltasmitte.

– Det vi har lagt merke til, er at dette viruset er veldig smittsomt, og at det også er fullvaksinerte som blir smittet. I vår kommune er det seks fullvaksinerte som har fått påvist deltavarianten, sier Jakobsen.

Øykommunen i Vestfold og Telemark har registrert 95 smittetilfeller så langt i juni. Torsdag ble det registrert seks tilfeller, alle av dem satt allerede i karantene.

– Vi har ingen nye smittede med ukjent smittevei nå og jobber med å gjennomgå alle prøvene for å se om de stammer fra det samme utbruddet, sier Jakobsen.

Utbruddet stammer ifølge Tønsbergs Blad fra en konsert med et kor. Folk som har testet positivt de siste dagene, må anta å være smittet med deltavarianten, opplyser kommunen.

Kommuneoverlegen tror de kan slå ned utbruddet med målrettede tiltak, men sier de neste dagene blir avgjørende for å se om Færder må innføre inngripende tiltak. Kommunen har tett dialog med FHI.

Smitteutbruddet har forgreininger til Tønsberg.

(©NTB)

Flere nyheter: