Menu
Atle Birkeland, innsatsleder i politiet, informerer pressen redningsaksjonen ved Tokagjelet i Kvam. Foto: Marit Hommedal / NTB

Over 50 redningsmannskaper deltar i søket i Kvam i Hardanger

Over 50 mannskaper søker etter de tre som er savnet etter at en båt ble tatt av strømmen i en elv ved Tokagjelet i Kvam i Hardanger.

Av NTB | 25.10.2021 09:23:02

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi må søke i dagslys der vi allerede har vært og gjør det både med hunder og folk til fots, sier politiets innsatsleder Atle Birkeland i Vest politidistrikt.

På spørsmål om hvor mange som har vært involvert i søket, svarer Birkeland at de passerte rundt 50 personer i løpet av natten.

– Og vi får inn flere mannskaper utover.

Brannvesenet fikk melding om den savnede båten ved 21.30-tiden søndag, men ifølge operasjonslederen er det fortsatt en redningsaksjon som pågår.

Tre personer, to menn og en kvinne er savnet. Det er satt inn både letemannskaper, hunder, alpin redningsgruppe og en elveredningsgruppe. I tillegg er det satt inn en drone i søket.

Et helikopter er foreløpig ikke aktuelt på grunn av værforholdene.

Søket har pågått i hele natt, men forholdene blir enklere når dagslyset kommer fram.

– Det er vesentlig enklere i forhold til sikt når vi ser i dagslys. I natt var det bekmørkt, vått, vin og regn. Så da var det svært krevende.

(©NTB)

Flere nyheter: