Menu
Foto: Tysvær bibliotek

Over 50 % av elevene i Tysvær deltar på Sommerles

51,2 % av alle elevene i Tysvær deltar på årets Sommerles. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de greier i løpet av sommerferien.

Av admin | 13.06.2018 09:57:28

Tysvær: Over halvparten av elevene i Tysvær deltar på årets Sommerles. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de greier i løpet av sommerferien.

Siden lesekampanjen startet 1. juni er 51,2 % av alle elevene i Tysvær blitt med. Hittil har 620 elever meldt seg på, mot 345 i fjor.

På Haugalandet er det bare bibliotekene i Tysvær, Vindafjord og Utsira som er med.

Fakta

·  Sommerles er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.

·  Sommerles er for barn i 1.-7.klasse og  varer fra 1. juni til 31. august. Det er mulig å melde seg på så lenge kampanjen varer.

·  Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve, og et spill hvor man løser oppgaver knyttet til fortellingen.

·  I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale trofeer og kule premier som kan hentes på biblioteket!

·  Sommerles er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og firmaet Snuti ANS

·  Sommerles ledes i 2018 av Telemark fylkesbibliotek, Finnmark fylkesbibliotek og Snuti ANS

Flere nyheter: