reklame
Menu
Rundt 4.100 nordmenn er hentet hjem med fly siden koronakrisen begynte. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Over 4.000 nordmenn hentet hjem siden koronakrisen begynte

Rundt 4.100 nordmenn er hentet hjem med fly siden koronakrisen begynte. Flygingene har foregått i samarbeid mellom regjeringen og fly- og reiseselskapene.

Av NTB | 11.05.2020 12:32:55

Fritid: Utenriksdepartementet (UD) har tilrettelagt for 35 flyginger siden 12. mars. Flyene har fraktet nordmenn og andre nordiske borgere fra Kanariøyene, Spania, Kypros, Tyrkia, Italia, Marokko, Brasil, Pakistan, Ghana, Nigeria og Argentina. De fleste flygingene har gått til Gardermoen.

De aller fleste av flygingene er opprettholdelse av ordinære ruter, men norske myndigheter også har lagt til rette for seks charter-flyginger fra steder det ikke finnes kommersielle ruter. Alle passasjerer har betalt for egen hjemreise.

Til nå har over 5.000 personer reist hjem ved hjelp av denne ordningen, som varer fram til 1. juni. Utenriksdepartementet anslår at omtrent 4.100 av disse er norske borgere.

Fredag ble rundt 70 nordmenn eller personer med oppholdstillatelse i Norge fløyet fra Argentina etter at Utenriksdepartementet kom over et ledig charterfly.

(©NTB)

Flere nyheter: