fbpx
Menu
Minst 39 mennesker skal ha oppholdt seg om bord i den 75 fot store dykkerbåten som begynte å brenne utenfor kysten av California natt til mandag. Bare fem er bekreftet reddet. Foto: AP / NTB scanpix

Over 30 fryktes omkommet i båtbrann i USA

Over 30 mennesker fryktes omkommet i en brann om bord i en båt utenfor øya Santa Cruz i delstaten California i USA.

Av NTB | 02.09.2019 17:21:27

Ulykker og naturkatastrofer: En talsmann for brannvesenet i Ventura County opplyser at flere mennesker er bekreftet omkommet, men oppgir ikke hvor mange.

Mannskapet på fem om bord i den 75 fot store dykkerbåten lå og sov på dekk da brannen brøt ut litt etter klokka 3 natt til mandag lokal tid, og de er ifølge orlogskaptein Matthew Kroll i den amerikanske kystvakten reddet.

Det er imidlertid ikke gjort rede for 34 passasjerer som lå og sov under dekk da brannen brøt ut, ifølge Kroll.

– Brannen var så intens at det ikke var mulig å gå om bord i fartøyet, selv etter at den var slukket, sier en talsmann for brannmannskapene til avisa The Daily Beast.

Santa Cruz Island ligger om lag 140 kilometer vest for Los Angeles, og både kystvaktfartøy, båter fra brannvesenet i Ventura County og helikoptre er satt inn i letingen etter overlevende.

Det utelukkes ikke at noen om bord kan ha rukket å hoppe i havet og ta seg opp på holmer i nærheten, men ingen er hittil funnet.

(©NTB)

Flere nyheter: