Menu
Røyk stiger opp fra Azovstal-stålverket i Mariupol. Bildet er tatt tidligere i måneden. Foto: Alexei Alexandrov / AP / NTB.

Over 260 ukrainske soldater evakuert fra Azovstal

Mer enn 260 ukrainske soldater er evakuert fra det beleirede stålverket Azovstal i havnebyen Mariupol, opplyser Ukrainas viseforsvarsminister Hanna Maljar.

Av NTB | 17.05.2022 00:15:49

Politikk: – 53 alvorlig sårede ble evakuert fra Azovstal til Novoazovsk for medisinsk behandling, sier Maljar i en uttalelse.

Byen Novoazovsk i Donetsk er kontrollert av prorussiske separatister, og ytterligere 211 soldater ble hentet ut via humanitære korridorer til en annen russisk-kontrollert by, Olenivka.

Disse soldatene blir sendt tilbake til Ukraina som en del av en avtale med Russland om fangeutveksling.

Maljar sier at det jobbes for å hentes ut de gjenværende soldatene som er inne i stålverket, den siste ukrainske skansen i den utbombede byen sør i landet.

– Takk til forsvarerne av Mariupol. Ukraina vant avgjørende tid, og de fulgte sine ordre. Men det er umulig å bryte gjennom beleiringen av Azovstal med militære midler, sier hun.

Tidligere mandag opplyste Russland at det var oppnådd enighet om en våpenhvile for å evakuere sårede ukrainske soldater fra Azovstal-stålverket.

President Volodymyr Zelenskyj sier at «vi håper å spare livene til våre karer».

– Jeg vil understreke: Ukraina trenger sine ukrainske helter i live. Dette er vårt prinsipp, sa han i en videouttalelse.

Stålverket har vært omringet i flere uker og flere hundre soldater har fortsatt kampen selv om resten av Mariupol har falt i hendene på russiske styrker.