Menu
Politifolk på plass i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg, der en politimann i begynnelsen av 30-årene ble skutt onsdag kveld. Han ble senere erklært død på sykehuset. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB

Over 200 personer avhørt i Göteborg etter at politimann ble skutt og drept

Svensk politi har anholdt 20 personer og avhørt over 200 etter at en politimann ble skutt og drept på Hisingen i Göteborg.

Av NTB | 02.07.2021 10:53:56

Kriminalitet og rettsvesen: Ingen av de anholdte er direkte mistenkt i saken.

– I løpet av natt til fredag har vi fortsatt etterforskningsarbeidet. Vi banker på dører, og vi analyserer foto- og videomateriale fra overvåkingskameraer, sier politisjef Dan Windt til Sveriges Radio.

Han sier også at de har gjort 150 beslag og over 200 avhør.

– Vi har et stadig klarere bilde av forløpet, sier han.

Politimannen rykket onsdag kveld ut til Biskopsgården på Hisingen sammen med en kollega, der han ble skutt mens han sto og snakket med noen personer.

Ingen personer er foreløpig pågrepet.

Det er fortsatt mange politifolk til stede i Biskopsgården, drabantbyen der politimannen ble drept.

– På en måte skapes det kanskje et felles ønske om å få bort dette, og man tydeliggjør dette for hverandre. Vi har fått utrolig mye kjærlighet fra allmennheten, sier Ostler.

– Det gjør at jeg tror vi kan bygge videre på dette, og sammen motvirke denne typen kriminalitet som har kunnet vokse seg sterk i Biskopsgården, sier han.

Påtalemyndigheten overtok fredag etterforskningen av saken. Det kan tyde på at en eller flere personer er mistenkte for ugjerningen, skriver Dagens Nyheter.

Ifølge Hans-Jörgen Ostler, politiets pressetalsmann i Väst politidistrikt, setter mange innbyggere pris på nærværet i området som i lang tid har vært preget av vold og gjengkriminalitet.

(©NTB)

Flere nyheter: