Menu
En stor eksplosjon vekket innbyggerne i et leilighetsbygg sentralt i Göteborg tirsdag morgen. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / NTB

Over 20 til sykehus etter eksplosjon i bygård i Göteborg

23 personer er ifølge nødetatene brakt til sykehus etter en eksplosjon i en bygård sentralt i Göteborg. Alle beboere skal være evakuert.

Av NTB | 28.09.2021 08:07:20

Kriminalitet og rettsvesen: Det er Aftonbladet som har snakket med alarmsentralen, som melder at 23 personer er kjørt til sykehus. Fem av dem er såpass alvorlig skadd at de ble fraktet i ambulanse, resten i buss.

Det er enkelte alvorlig skadde, men flest er lettere skadd. Sveriges Radios reporter sier at eksplosjonen kan ha skjedd i en sportsbutikk i området. Politiet har tidligere uttalt at de tror eksplosjonen skjedde i en leilighet.

SVT Nyheters reporter forteller om en rolig stemning på stedet i halv 8-tiden mandag.

– Brannen er ikke under kontroll, men bygningen er ferdig evakuert, sier nødetatenes innsatsleder til kanalen.

– Det har kommet mye røyk inn i leiligheter, sier Lars Jostelius fra redningstjenesten til TT.

De evakuerte samles i en kirke i nabolaget. Flere politifolk er på vei dit for å samle inn vitneforklaringer. Det er uklart hvor mange som måtte evakueres, men det kan ifølge svenske medier dreie seg om mellom 100 og 200 personer.

Ifølge politiet er det innledet etterforskning om såkalt allmennfarlig ødeleggelse, og skadeomfanget er uklart.

Expressens reporter beskriver at området er i nærheten av flere universitetsbygg i Göteborg, og dessuten nær der kollektivtrafikken passerer.

En beboer på stedet forteller at flere mennesker firet seg ned fra sine leiligheter ved hjelp av laken i Annedal sentralt i Göteborg.

Nødetatene sendte minst 17 enheter til stedet, tolv av dem ambulanser. Eksplosjonen fant sted i 5-tiden tirsdag og forårsaket en større brann. Både oppganger, garasje og leiligheter ble fylt med røyk.

(©NTB)

Flere nyheter: