Menu
Over 2.500 mennesker har nå mistet livet av koronaviruset i Italia, noe som tilsvarer nærmere 8 prosent av dem som har fått påvist smitte. Foto: AP / NTB scanpix

Over 2.500 døde av koronavirus i Italia

Antallet døde som følge av koronaviruset i Italia har nå passert 2.500, opplyser myndighetene i landet.

Av NTB | 17.03.2020 19:01:41

Medisin og helse: 31.506 mennesker har fått påvist smitte i Italia, og tallet på døde ble tirsdag oppjustert fra 2.158 til 2.503. Det er en økning på 16 prosent det siste døgnet.

Dødsraten blant dem som får påvist smitte i Italia, er på nærmere 8 prosent.

Antallet som har fått påvist smitte, har økt med 12,6 prosent det siste døgnet, mens den daglige økningen i forrige uke lå på mellom 17 og 21 prosent. Det blir sett på med forsiktig optimisme.

– Vi har notert oss at viruset nå sprer seg saktere, sier lederen for det italienske sivilforsvaret, Angelo Borrelli.

Eksperter advarer likevel mot å juble for tidlig.

– Man kan ikke forutse når toppen nås, sier Antonello Maruotti, som er professor i statistikk ved Lumsa-universitetet i Roma.

Maruotti er med i en gruppe forskere, Stat-Group19, som har publisert ganske treffende prognoser for hvordan virusutbruddet vil utvikle seg dag for dag.

Stat-Group19 anslår i sin siste prognose at antallet smittede vil komme opp i 44.599 torsdag.

En intern rapport utarbeidet for den italienske regjeringen, som ble lekket i forrige uke, anslo at smittetoppen kunne komme alt onsdag denne uka, og at antallet smittede kan stige til 92.000 i slutten av april. Eksperter mener imidlertid at den prognosen er altfor optimistisk.

(©NTB)

Flere nyheter: