reklame for Sheiken Bowling
Menu
Så langt er over 2.000 personer testet for koronaviruset i Norge, opplyser fagdirektør i FHI, Frode Forland. Her er han under en pressebrifing med Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet om koronavirus-situasjonen i Norge lørdag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Over 2.000 koronatestet i Norge

Mer enn 2.000 personer er testet for koronaviruset i Norge, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI). Norge kan gå tom for tester hvis man tester uhemmet.

Av NTB | 08.03.2020 08:46:51

Medisin og helse: Det er mangel på testmateriale både nasjonalt og internasjonalt, og fagdirektør for smittevern ved FHI, Frode Forland, advarer mot å teste uhemmet og uten indikasjon. Da kan man gå tom, skriver VG.

– Ja, hvis vi tester uhemmet og uten indikasjon, så kan det skje. Derfor er vi ganske strenge på å si at det skal være en god indikasjon for å teste, sier Forland til avisen.

Så langt kan to tredeler av 147 bekreftede smittetilfeller i Norge spores tilbake til Italia. Ingen er blitt alvorlig syke.

FHI har foreløpig «flere tusen tester» på lager og prøver stadig å få tak i flere.

– Vi regner ikke med å gå tom med dagens strategi, og vi prøver hele tiden å få tak i nytt materiale til alle de laboratoriene som nå tester, sier Forland.

(©NTB)

Flere nyheter: