Menu
En mann registrerer seg for å testes for koronaviruset i Los Angeles. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB

Over 19 millioner koronasmittede i USA

USA har passert 19 millioner koronasmittede, bare seks dager etter at landet passerte 18 millioner tilfeller, ifølge Johns Hopkins-universitetets tall.

Av NTB | 28.12.2020 03:53:03

Medisin og helse: I de siste 24 timene er det registrert 165.151 nye tilfeller. Det bringer totaltallet opp i 19.107.675 tilfeller.

333.069 amerikanere har også dødd av viruset. Både smittetallet og dødstallet er det klart høyeste i verden. Ifølge Johns Hopkins har over én amerikaner av 1.000 dødd av viruset.

I den siste tiden har smitten skutt i været i et alarmerende tempo og er i virkeligheten ute av kontroll. Siden begynnelsen av november er over 1 million personer blitt smittet hver uke.

Over 1 million personer har nå fått sin første koronavaksine, men helsemyndighetene erkjenner at de ligger etter planen. Uansett vil vaksineringen ikke hjelpe mot den pågående smitteøkningen.

USAs fremste helseekspert Anthony Fauci sa tidligere søndag at pandemien trolig blir langt verre i januar og februar fordi reising i forbindelse med julehelgen bidrar til å spre smitten ytterligere.

(©NTB)

Flere nyheter: