Menu
Over 3 millioner vaksinedoser er satt i Norge. I overkant av 1,1 millioner har fått dose nummer to. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Over 15.000 har rapportert om bivirkninger etter koronavaksinering

Legemiddelverket har mottatt 15.046 meldinger om mistenkte bivirkninger etter koronavaksinering. Av 10.236 behandlede meldinger anses 8.863 som lite alvorlige.

Av NTB | 10.06.2021 14:53:11

Medisin og helse: 1.373 behandlede saker klassifiseres som alvorlige, opplyser Legemiddelverket. Visse hendelser, slik som besvimelse og sykehusinnleggelser, betegnes alltid som alvorlige.

Flertallet av de rapporterte meldingene gjelder vanlige og forventede bivirkninger, som for eksempel smerter på stikkstedet, hodepine og generell uvelhetsfølelse med feber.

Legemiddelverket melder også om tilfeller av såkalt «covid-arm», altså forsinket lokalreaksjon i vaksinasjonsarmen som vanligvis oppstår fem til ti dager etter vaksinasjon.

Forandringene går over av seg selv etter fire-fem dager, skriver Legemiddelverket. Reaksjonen er vanligere med Moderna-vaksinen enn Pfizer-vaksinen.

Av de behandlede meldingene er det meldt om 179 dødsfall i etterkant av vaksinasjon. Åtte dødsfall er hos personer under 60 år, mens de fleste er hos eldre pleietrengende sykehjemsbeboere. I flere av disse meldingene har melder oppgitt at de ikke mistenker sammenheng med vaksinasjon.

(©NTB)

Flere nyheter: