reklame for Utvik Autoservice
Menu
De fleste av elevene i grunnskolen som har fått mindre særskilt norskopplæring etter koronanedstengingen, går på skole i Oslo og Viken. Oslo-skolen på bildet har ingen spesiell tilknytning til problematikken utover det. Illustrasjonsfoto: Fredrik Hagen / NTB

Over 15.000 elever i grunnskolen fikk mindre særskilt norskopplæring etter koronavåren

15.468 elever i grunnskolen fikk kuttet sine timer med særskilt språkopplæring etter at skolene åpnet igjen etter koronanedstengingen i vår.

Av NTB | 30.11.2020 10:08:11

Medisin og helse: Rundt 41.000 elever med begrensede norskkunnskaper og språkforståelse hadde i fjor krav på tilrettelegging, viser tall VG har fått innsyn i fra Grunnskolens informasjonssystem (GSI).

På grunn av manglende språkkunnskaper sliter disse elevene med å henge med på andre timer fordi de ikke forstår alt læreren sier eller for eksempel hele teksten i matteoppgaven.

Mange av elevene opplevde bråstopp i oppfølgingen da koronanedstengingen skjedde, men over 15.000 av dem har fått færre timer enn normalt også etter åpningen – og ut skoleåret.

Marit Lunde, nestleder i Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring ved Oslo Met, er ikke overrasket ettersom skolene har vært i en vanskelig situasjon, men mener disse elevene også blir nedprioritert uavhengig av pandemisituasjonen.

Denne gruppen har ikke noen sterke talspersoner eller organisasjoner som kan tale deres sak i offentligheten, sier hun.

– Problemet med denne «usynligheten» er større nå når situasjonen er så vanskelig på skolene på grunn av smitten, sier Lunde, som mener tallene er høye.

(©NTB)

Flere nyheter: