Menu
Polititjenestepersoner anholder en demonstrant under en protestmarkering i Moskva mot endringer i grunnloven onsdag. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB scanpix

Over 140 personer pågrepet etter Putin-demonstrasjon

Politiet i Moskva pågrep onsdag over 140 personer som deltok i en politisk protestaksjon mot endringer i grunnloven.

Av NTB | 16.07.2020 00:47:56

Krig og konflikter: Reformen som de protesterer mot, muliggjør at president Vladimir Putin kan bli ved makten fram til 2036.

Opplysningene om pågripelsene kommer fra OVD-Info, en gruppe som overvåker arrestasjoner ved ulike markeringer. OVD-Info sier at 142 mennesker ble pågrepet onsdag kveld.

Mange ble ført inn i politiets biler, blant dem flere journalister, melder AFPs korrespondenter.

Blant de pågrepne var en lokalpolitiker fra Moskva, Julia Galjamina. Hun har stått i spissen for en protestkampanje mot endringen i grunnloven som president Vladimir Putin har fått vedtatt.

Den politiske markeringen på Pusjkinplassen i sentrum av Moskva innebar ikke annet enn at det ble samlet inn underskrifter mot endringen for å kunne forfølge saken i rettssystemet, forteller Galjamina på Facebook. En lignende markering ble onsdag holdt i St. Petersburg.

Galjamina skrev senere at det var samlet inn 5.000 underskrifter og kaller det «et glimrende resultat».

Markeringen var likevel ikke godkjent av lokale myndigheter i Moskva. En større gruppe yngre aktivister fortsatte protesten og tok seg nedover gatene i sentrum, der de etterhvert ble pågrepet.

(©NTB)

Flere nyheter: