fbpx
Menu
Opptur presse DNT
Foto: Marius Dalseg Sætre / DNT

Over 1000 åttendeklassinger ut på tur

Onsdag 2. mai sender Haugesund Turistforening over 1000 åttendeklassinger ut på tur. Turen går stort sett på stier i terrenget og barna må regne med skitne sko og støvler.

Av admin | 27.04.2018 07:16:38

Folkehelse: Onsdag 2. mai er det igjen duket for DNTs årlige OPPTUR. Over halvparten av landets åttendeklassinger forlater denne dagen klasserommene for å bruke dagen på friluftsliv og naturopplevelser.

Målet er å få flere ungdommer til å oppleve gleden ved friluftslivet, og gjøre turmulighetene i nærmiljøet bedre kjent.

Må regne med skitne sko
I Haugesund går turen i Djupadalen, Karmøy i Karmøyheiene, Tysvær i Djupadalen og Vindafjord kommune går turen til Søljåsen og Valåsen.

– Haugesund Turistforening sender over 1000 elever ut på tur. Her får de en hel dag der de får beveget seg i naturen. Turen går stort sett på stier i terrenget. Og de må nok regne med å komme hjem med skitne sko. Etter turen er det duket for konkurranse. Her blir det uoffisielt Juniormesterskap i støvelkasting, sier Audhild Sannes i Haugesund Turistforening.

Fokus på bærekraft
Det vil også være fokus på FNs bærekraftmål, som blant annet handler om å ta vare på natur og folkehelse for fremtiden. FNs medlemsland vedtok høsten 2015 17 mål for bærekraftig utvikling frem mot 2030.

Blant temaene som inngår er folkehelse og vern av jordas klima og naturressurser, som er temaer DNT mener det er viktig å støtte opp om.

Alle skoler som skal delta på OPPTUR har fått tilbud om et undervisningsopplegg om FNs bærekraftmål i forkant av arrangementet.

Uoffisielt Junior NM i støvelkast
I 2017 ble det for første gang arrangert «Uoffisielt Junior NM i støvelkast» på Opptur. Dette er en morsom konkurranse som alltid engasjerer, og gjentas også i år. Konkurransen arrangeres i samarbeid med DNTs partner Viking Footwear.

I Haugesund starter turen ved Eivindsvatnet fra kl 08.30. De ulike skolene sendes ut etter tur. På Karmøy starter de fra Stangeland skole og avslutter ved Speiderplassen på Åkra. I Skjold starter Skjold og Vikedal skole fra Skjold Skole.

Flere nyheter: