Menu
En politimann patruljerer strandpromenaden i Barcelona søndag for å passe på at ingen bryter forbudet mot å forlate hjemmet uten gyldig ærend. Foto: Joan Mateu / AP / NTB scanpix

Over 100 virus-dødsfall i Spania siden lørdag

Spania har registrert 2.000 nye koronasmittede og over 100 dødsfall det siste døgnet.

Av NTB | 15.03.2020 16:32:05

Medisin og helse: Dermed har pandemien hittil krevd minst 288 menneskeliv i Spania, rundt halvparten bare i helgen. Over 7.700 har fått påvist smitte.

Regjeringen innførte lørdag kveld krisetilstand, med strenge begrensninger på bevegelsene til landets 46 millioner innbyggere. Folk får bare lov til å gå hjemmefra om de skal på jobb, få helsehjelp eller gjøre nødvendige ærend som innkjøp av mat og medisiner. Alle restauranter, barer, skoler, universiteter, hoteller og de fleste butikker er stengt.

Militæret står klar til å gripe inn om det trengs i kampen mot smittespredning, og alle politistyrker er satt under innenriksdepartementets kommando.

Blant dem som er smittet, er kona til statsminister Pedro Sánchez, Begoña Gómez. Begge er i god form og holder seg nå i karantene i statsministerboligen, opplyser regjeringen.

Krisetilstanden skal i første omgang vare i 15 dager. Det er bare andre gang et slikt dekret er utstedt siden Spania fikk demokratiet tilbake etter diktatoren Francisco Francos død i 1975. Forrige gang var i 2010 under en flygelederstreik.

Spania følger i fotsporene til Italia, det hardest rammede landet i Europa, med å stenge ned deler av landet.

(©NTB)

Flere nyheter: