reklame for Sheiken Bowling
Menu
Døgnprisen på strøm lørdag er på fem øre kilowattimen i nord og 1,94 kroner i sør, viser tall fra strømbørsen Nord Pool. Foto: Tor Richardsen / NTB

Over 100 ganger dyrere strøm i sør natt til lørdag

I en time natt til lørdag koster strømmen i Sør-Norge hundre ganger mer enn i Midt- og Nord-Norge – to øre i nord, og to kroner i sør.

Av NTB | 06.05.2022 19:31:17

Økonomi og næringsliv: På det meste natt til lørdag er prisen 102 ganger høyere i sør enn i nord. Mellom klokken to og tre i natt er prisen på 1,96 øre kilowattimen i Midt- og Nord-Norge, mens den er 1,98 kroner kilowattimen i sør, melder E24.

Døgnprisen på strøm lørdag er på fem øre kilowattimen i nord og 1,94 kroner i sør, viser tall fra strømbørsen Nord Pool.

– Det har nok aldri vært så stor forskjell mellom prisene i sør og nord som nå. Dette er helt sinnssykt, sier handelssjef Tom Eirik Olsen i Ishavskraft til E24.

Det er prisfallet i nord som gjør at forskjellene blir ekstra store natt til lørdag.

Det er ikke bare de uvanlig høye prisene sør i landet som fører til de store forskjellene. Magasinene i sør er også tommere enn vanlig, mens det er mye vann på lager i Nord-Norge. Siden overføringslinjene mellom nord og sør er begrenset, nærmer prisene i Nord-Norge seg nå null.

Tidligere fredag skrev E24 at sommerstrømmen i Sør-Norge og Europa kan bli rekorddyr om Russland skrur igjen gasskranene til Europa, ifølge selskapet Entelios. Da kan prisene sør i Norge potensielt stige fra rundt to kroner kilowattimen til mellom tre og fem kroner kilowattimen, tror de.

(©NTB)

Flere nyheter: