Menu
Koronapandemien skaper hodebry for statsminister Boris Johnson og resten av den britiske befolkningen. Foto: Jack Hill / AP / NTB

Over 100.000 koronadødsfall i Storbritannia – Boris Johnson tar ansvar

Som første land i Europa har Storbritannia passert 100.000 registrerte, koronarelaterte dødsfall. Boris Johnson tar ansvar for det høye tallet.

Av NTB | 26.01.2021 18:38:04

Medisin og helse: Det skjer kun 76 dager etter at landet passerte 50.000 koronarelaterte dødsfall, skriver Sky News. 1.631 nye dødsfall har økt den totale summen til 100.162.

Statsminister Boris Johnson sier at han svært lei seg for alle livene som har gått tapt og at han tar ansvar for det regjeringen har gjort.

– Vi gjorde virkelig alt vi kunne, og vi fortsetter å gjøre alt vi kan for å begrense tapet av menneskeliv, sier han.

Dødstallet er dobbelt så mange som ble drept av den tyske bombingen av Storbritannia i 1940/41.

Landet er det femte i verden til å passere så mange koronarelaterte dødsfall. De øvrige er USA, Brasil, India og Mexico. USA har registrert over 400.000 dødsfall, men har omtrent fem ganger flere innbyggere enn Storbritannia.

Det første koronarelaterte dødsfallet i Storbritannia ble registrert 30. januar i fjor. Tallene omfatter personer som har dødd innen 28 dager etter å ha fått påvist covid-19.

– Mine tanker går til hver eneste person som har mistet noen av sine kjære. Bak disse hjerteskjærende tallene er venner, familier og naboer, sier helsesekretær Matt Hancock.

For tiden er Storbritannia i all hovedsak stengt ned for å hindre at helsevesenet bryter sammen. Landet er hardt rammet av en virusmutasjon som er opptil 70 prosent mer smittsom enn det «vanlige» koronaviruset.

(©NTB)

Flere nyheter: