reklame
Menu
En eldre kvinne som døde av covid-19, begraves i Rio de Janeiro. Foto: Leo Correa / AP / NTB scanpix

Over 10.000 koronadøde i Brasil

Over 10.000 dødsfall som følge av koronaviruset er nå registrert i Brasil, som er det hardest rammede landet i Latin-Amerika

Av NTB | 10.05.2020 02:02:38

Medisin og helse: Ifølge brasilianske helsemyndigheter var det lørdag registrert til sammen 10.627 dødsfall fra covid-19 og 155.939 smittede. Siste døgn var det 730 nye dødsfall.

Tallene er høye, men forskerne mener likevel at det reelle tallet er 15 eller 20 ganger så høyt fordi så få mennesker er testet for viruset.

I delstaten São Paulo, som alene har 46 millioner innbyggere, er det offisielt over 44.000 smittede og 3.600 dødsfall.

I nabostaten Rio de Janeiro er det 17.000 smittede og 1.650 dødsfall, og mindre befolkede delstater som Ceará, Pernambuco og Amazonas har registrert over 1.000 døde hver.

Guvernørene i São Paulo og Rio de Janeiro har besluttet å forlenge den delvise nedstengningen til ut mai, trass i at president Jair Bolsonaro er imot tiltakene mot viruset på grunn av virkningen de har på landets økonomi.

Bolsonaro, som også er imot karantene, ble lørdag observert på vannscooter på innsjøen Paranoa i Brasilia. Tjenestemenn opplyste at han ikke hadde noen planer om å si noe om den dystre nye rekorden på dødsfall.

Bolsonaro, som sammenligner viruset med en lett influensa, tvitret lørdag at landets «hær av arbeidsløse» fortsetter å vokse, før han spurte om kaoset nå er nært forestående.

Torsdag sa landets økonomiminister Paulo Guedes at Brasil kan stå foran en økonomisk kollaps om en måneds tid på grunn av nedstengningene.

Ifølge Det internasjonale pengefondet IMF risikerer Brasil en økonomisk nedgang på 5,3 prosent i år.

Kongressen og høyesterett besluttet lørdag tre dagers landesorg for å minnes alle de døde.

Toppen av epidemien er ikke ventet før om flere uker, og sju delstater har allerede registrert at deres intensivenheter er 90 prosent fulle.

(©NTB)

Flere nyheter: