reklame for Sheiken Bowling
Menu
Ved Stockholmsmässan i den svenske hovedstaden står folk i kø for å få vaksine. Det siste døgnet har Sverige offisielt passert 1 million smittetilfeller i løpet av pandemien. Foto: Fredrik Sandberg / TT Nyhetsbyrån / AP / NTB

Over 1 million smittede i Sverige – håper å snu utviklingen

Med 6.526 påviste smittetilfeller det siste døgnet har Sverige passert 1 million smittede siden pandemien startet. Det er håp om at smittekurven kan snu.

Av NTB | 06.05.2021 14:25:26

Medisin og helse: Etter den siste oppdateringen er det offisielle tallet på registrerte smittetilfeller oppe i 1.002.121, opplyser Folkhälsomyndigheten torsdag.

Det er også registrert sju koronarelaterte dødsfall det siste døgnet. Så langt har pandemien kostet 14.158 mennesker livet i nabolandet vårt.

– Smittespredningen er høy, men det finnes håp om at vi skal klare å snu kurven, sier Folkhälsomyndighetens generaldirektør Johan Carlson.

– Smitten kan snu allerede i midten av mai, og epidemien kan ebbe ut i løpet av sommermånedene, sier Carlson om det mest optimistiske av tre scenarioer myndigheten la fram torsdag.

En annen mulighet er at smitten fortsetter å øke en stund, men snur i juni. Vaksinene vil gjøre sitt, men det kan bli en forskyvning i når vi ser nedgangen, forklarer Carlson.

Den mest pessimistiske varianten viser økende smittespredning langt ut i juni, og sterkere spredning i løpet av sommeren.

(©NTB)

Flere nyheter: