Menu
Over 1.600 personer har dødd på grunn av covid-19-viruset siden det brøt ut i Wuhan i Hubei-provinsen i Kina i desember. Foto: Chinatopix via AP / NTB scanpix

Over 1.600 er døde av covid-19

Dødstallet i utbruddet av det nye koronaviruset passerte søndag 1.600, men tallet på nye smittede går tilbake, opplyser myndighetene i Kina.

Av NTB | 16.02.2020 04:01:09

Medisin og helse: I den daglige oppdateringen fra helsemyndighetene i den kinesiske provinsen Hubei opplyses det at 1.843 nye sykdomstilfeller er oppdaget og at 139 personer har dødd det siste døgnet.

Mer enn 68.500 mennesker i hele Kina er smittet av det nye koronaviruset, og 2.009 nye tilfeller ble rapportert søndag. Viruset brøt ut i Wuhan i den sentrale provinsen Hubei og har siden spredt seg til mer enn tjue land.

Fra før er det bekreftet tre dødsfall utenfor Fastlands-Kina, i Filippinene, Hongkong og Japan.

Dødstallet i Kina steg søndag til 1.665 etter at Hubei rapporterte om 139 nye dødsfall i den hardt rammede provinsen. Til sammen 9.419 mennesker har blitt friske og er skrevet ut av sykehus etter å ha vært smittet av koronaviruset.

Den største gruppen smittede utenfor Kina er om bord i cruiseskipet Diamond Princess, som ligger i karantene i Japan. Til sammen er 355 av passasjerene smittet, opplyste japanske helsemyndigheter i en oppdatering søndag.

USA har bestemt seg for å hente hjem de amerikanske cruiseturistene, som må belage seg på ytterligere fjorten dager i karantene når de ankommer USA.

Lørdag bekrefter franske myndigheter at en eldre kinesisk turist døde etter å ha fått påvist covid-19-viruset mens han var på ferie i Frankrike. Det er første gang noen dør av viruset utenfor Asia.

Kina høster både ros og kritikk for håndteringen av virusutbruddet, og myndighetene innfører ytterligere restriksjoner. Lørdag ble det kjent at alle som vender tilbake til Beijing, må sørge for å holde seg isolert i egne boliger i 14 dager. Hvis ikke, risikerer de strenge straffer.

(©NTB)

Flere nyheter: