Menu
Leo Østigård scoret for St. Pauli, men laget tapte likevel sin kamp i siste serierunde. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Østigård scoret til ingen nytte – tap mot nedrykksklart lag

Leo Skiri Østigård scoret og hjalp St. Pauli tilbake i kampen igjen borte mot Wehen Wiesbaden i 2. Bundesliga søndag. Til slutt ble det likevel 3-5-tap.

Av NTB | 28.06.2020 17:32:51

Sport: St. Pauli hadde allerede sikret plassen i 2. Bundesliga foran søndagens kamper, mens motstander Wiesbaden langt på vei hadde rykket ned med tre poeng og hele ti mål å hente inn på Karlsruher.

Det hindret likevel ikke Wiesbaden fra å sikte på et mirakel, og med to kjappe mål på drøyt ti minutter var håpet tent.

Etter 25 minutter helte imidlertid Østigård kaldt vann i blodet på motstanderen, da han stanget inn en redusering med hodet. Henk Veerman utlignet så til 2-2 sju minutter etterpå, men det var Wiesbaden som skulle stikke av med seieren til slutt.

Veerman reduserte igjen til 3-5.

Med 5-3-seier trengte Wiesbaden en ordentlig storseier for Håvard Nielsens Greuther Fürth mot Karlsruher for å beholde plassen, men den hjelpen kom aldri.

Nielsen klarte ikke å bidra til mål da han spilte hele kampen som til slutt endte 2-1 til Karlsruher. Det gjorde at Karlsruher også slapp unna kvalikplassen og er sikret en plass i neste sesongs 2. Bundesliga.

Heidenheim beholder dermed 3.-plassen og skal ut i to kvalikkamper mot Werder Bremen om å få spille på Tysklands øverste nivå neste sesong.

I tillegg til suverene Arminia Bielefeld er også Stuttgart klare for Bundesliga. 1-3-tapet i søndagens kamp mot Darmstadt endret ikke på det, ettersom laget så godt som hadde sikret opprykk før siste serierunde.

Like før pause la Stefan Aigner på til 3-2 til hjemmelaget, før Phillip Tietz påførte Østigård og St. Pauli lagets fjerde og femte baklengsmål i løpet av 2. omgangen.

Der forblir også storklubben Hamburg. Laget hadde en gyllen mulighet til å sikre kvalifisering til Bundesliga ved å ta igjen Heidenheim, som tapte 0-3 mot den suverene ligalederen Arminia Bielefeld. Men Hamburg forspilte muligheten og tapte til slutt 1-5 mot Sandhausen.

(©NTB)

Flere nyheter: