Menu
Leo Skiri Østigård (t.v.) peker nese til Sverige-fansen. Erling Braut Haaland jubler (midten) etter scoring på straffe. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Østigård irriterte på seg svenskene med Northug-stunt: – Umodent

Leo Skiri Østigård klarte ikke å dy seg og pekte nese da Erling Braut Haaland satte inn 2-0. Det falt ikke i god jord hos de svenske stjernene.

Av NTB | 12.06.2022 22:00:56

Sport: Norge vant kampen 3-2 og ender uansett foran Sverige i nasjonsligaen.

Midtstopper Østigård tirret på seg den svenske fansen da Haaland scoret sitt andre mål. Etter kampen la Østigård ut et bilde av seg selv på Instagram sammen med Petter Northug som gjør det samme. Den tidligere langrennsstjernen var kjent for å være raskt ute med noen stikk etter å ha slått Sverige i skisporet.

Stopperkollega Stefan Strandberg var raskt ute og tok ned Østigårds hånd under feiringen.

– De (svenske tilskuere) fyrte litt opp i den første kampen. Derfor mente jeg at de fortjente en tilbake. Det var også en liten hyllest til Petter Northug (var på tribunen), sa Østigård.

Stefan Krafth likte heller ikke det han så av den norske midtstopperen som virkelig har spilt seg i varm i trøya.

Høyrebacken klinket til i en hard takling på Østigård like etter midtstopperens gest.

– Han gjorde en ufin greie mot fansen vår, som han ikke trengte å gjøre. Jeg ville få litt gang i laget mitt, presse laget og vise litt kampvilje, sa Krafth til Aftonbladet.

– Jeg synes det er veldig umodent. Jeg skjønner ikke hvorfor han skal gjøre det, sa Krafth.

«Norge har ikke nådd et mesterskap siden 2000, men her og nå er norsk landslagsfotball bedre enn den svenske», skrev nyhetsbyrået TT.

«Rett mycket bättre», ble lagt til.

Erling Braut Haaland scoret to mål og la opp til et. Aftonbladet skriver blant annet dette:

«Erling Braut Haaland var som rovdyret som mest bare valgte ut hvilket bytte han skulle sette hoggtennene i neste gang. Det tok bare ti minutter før fellen slo igjen. Haaland lurte Hjalmar Ekdal inn i et bakhold og slo til.»

– Jeg synes ikke noe om det, sa Emil Forsberg om gesten til den norske forsvareren.

I svenske aviser var tonen hard etter det andre tapet mot Norge på åtte dager. Viaplay-ekspert Bojan Djordjic var «forbannet». «Blytungt for Sverige», var tittelen på Expressens kampsak.

(©NTB)

Flere nyheter: