Menu
Leo Skiri Østigård (t.v.) peker nese til Sverige-fansen. Erling Braut Haaland jubler (midten) etter scoring på straffe. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Østigård hyllet Northug – svenskene fortviler

Leo Skiri Østigård klarte ikke å dy seg da Erling Braut Haaland satte inn 2-0. I Sverige er mediene kritiske etter nok et tap.

Av NTB | 11.06.2022 21:16:23

Sport: Norge vant kampen 3-2 og ender uansett foran Sverige i nasjonsligaen.

Midtstopper Østigård tirret på seg den svenske fansen og pekte nese da Haaland scoret sitt andre mål. Etter kampen la Østigård ut et bilde av seg selv på Instagram sammen med Petter Northug som gjør det samme. Den tidligere langrennsstjernen var kjent for å være raskt ute med noen stikk etter å ha slått Sverige i skisporet.

Stopperkollega Stefan Strandberg var raskt ute og tok ned Østigårds hånd under feiringen.

– De (svenske tilskuere) fyrte litt opp i den første kampen. Derfor mente jeg at de fortjente en tilbake. Det var også en liten hyllest til Petter Northug (var på tribunen), sa Østigård.

– Jeg synes ikke noe om det, sa Emil Forsberg om gesten til den norske forsvareren.

I svenske aviser var tonen hard etter det andre tapet mot Norge på åtte dager. Viaplay-ekspert Bojan Djordjic var «forbannet». «Blytungt for Sverige», var tittelen på Expressens kampsak.

«Norge har ikke nådd et mesterskap siden 2000, men her og nå er norsk landslagsfotball bedre enn den svenske», skrev nyhetsbyrået TT.

«Rett mycket bättre», ble lagt til.

Erling Braut Haaland scoret to mål og la opp til et. Aftonbladet skriver blant annet dette:

«Erling Braut Haaland var som rovdyret som mest bare valgte ut hvilket bytte han skulle sette hoggtennene i neste gang. Det tok bare ti minutter før fellen slo igjen. Haaland lurte Hjalmar Ekdal inn i et bakhold og slo til.»

(©NTB)