reklame for Sheiken Bowling
Menu
Barnefotballen i Østfold settes på vent. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Østfold-fotballen stanser all kampaktivitet etter smitteutbrudd

Alle kamper i Østfold Fotballkrets i klassene for barn og ungdom er satt på vent som følge av det omfattende smitteutbruddet i Fredrikstad og Sarpsborg.

Av NTB | 07.09.2020 12:53:07

Sport: Mandag var rundt 2.300 personer i de to kommunene i karantene etter smitteutbruddet. Den siste uken er 219 personer koronasmittet.

Nå tar også fotballen grep for å forhindre ytterligere smittespredning. På sine Facebook-sider opplyser kretsen at kampaktiviteten nå stilles i bero.

«Alle våre klubber må omberamme kamper i inneværende uke i klassene fra og med 13 år og opp», heter det i uttalelsen.

Videre opplyses det at kampene i barnefotballen (fra og med 12 år og ned) enten kan avlyses eller utsettes.

Fotballkretsen opplyser at en rekke lag er berørt av smitteutbruddet, og at mange spillere er satt i karantene.

«NFF Østfold registrerer også en betydelig usikkerhet og frykt i mange klubber, også utenfor de hardest rammede kommuner. Flere klubber og lag gir uttrykk for at de ikke ønsker å reise til Sarpsborg og Fredrikstad for å spille kamper og heller ikke ønsker lag fra disse kommunene til sine hjemmebaner», heter det videre.

Det siste ledet til mandagens avgjørelse om å sette kampaktiviteten på pause. Den er i første omgang stanset ut denne uken.

Klubber oppfordres samtidig om å begrense aktiviteter der spillere fra flere lagsmiljøer samles. Fotballkretsen har selv stanset all aktivitet i Landslagsskolen ut måneden.

Det varsles en ny oppdatering på situasjonen kommende fredag.

Kampforbudet gjelder imidlertid ikke de lagene som spiller i serier som organiseres av Norges Fotballforbund sentralt. Det gjelder blant annet de tre øverste nivåene på herresiden.

Lag kan samtidig fortsette med treninger, forutsatt at ikke lokale helsemyndigheter beslutter noe annet.

<p>(©NTB)</p>

Flere nyheter: