reklame for Sheiken Bowling
Menu
Østerrikes statsminister Sebastian Kurz entrer pressekonferansen lørdag. Foto: Ronald Zak / AP / NTB

Østerrikes statsminister: – Hver sosial kontakt er én for mange

Den østerrikske regjeringen vil fra og med tirsdag innføre en nedstengning av samfunnet lik den de innførte i mars. Nedstengningen vil vare til tidlig desember.

Av NTB | 14.11.2020 19:38:00

Politikk: – Mitt overhengende krav for de kommende ukene er som følger: Ikke møt noen. Hver sosiale kontakt er én for mange, sa Østerrikes statsminister Sebastian Kurz på en pressekonferanse lørdag.

Han sier at myndighetene ikke lenger kan spore 77 prosent av smittetilfellene, hvilket tyder på at smitten sprer seg også på skoler.

Fra kommende tirsdag og fram til 6. desember, kan man kun forlate hjemmet hvis det er nødvendig for å kjøpe mat, trene, eller andre helt nødvendige ærend. Portforbudet som fram til nå har vært gjeldende fra 20.00 til 06.00, utvides nå til å gjelde døgnet rundt.

Alle ikke-nødvendige butikker må holde stengt i samme periode. All undervisning flyttes over til nett, også for små barn.

De daglige smitteoppdateringene nådde en ny rekord på fredag, hvor det ble registrert nær 9.600 nye smittetilfeller. Mer enn en firedel av landets intensivsengeplasser er allerede besatt.

– Derfor må vi trekke i nødbremsen. Det er vår eneste sjanse for å forhindre sykehuskollaps, sa helseminister Rudolf Anschober.

Sebastian Kurz la til at nedstengingen er eneste måte å redde julen på.

(©NTB)

Flere nyheter: