reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Wiens ordfører Michael Ludwig markerer starten på turistsesongen i Wien fredag. Foto: Ronald Zak / AP / NTB scanpix

Østerrikere skal slippe munnbind i butikker

I midten av juni er det ikke lenger påbudt å gå med munnbind i butikker i Østerrike. En ny fase begynner, ifølge regjeringen.

Av NTB | 29.05.2020 17:17:52

Medisin og helse: – Vi er på riktig vei i Østerrike, så vi kan begynne neste fase – færre regler, mer personlig ansvar, sier statsminister Sebastian Kurz fredag.

Å dekke til munn og nese vil fortsatt være påbudt i kollektivtransporten. Det samme gjelder på helseinstitusjoner, apotek og steder der det er vanskelig å følge regler om sosial distanse, ifølge Kurz, som også nevner frisører som et sted der alle må bruke munnbind.

Han advarer om at smitten fort kan skyte fart igjen, og han ber folk bruke sunn fornuft.

Samtidig som påbudet om munnbind forsvinner i butikker, skal restauranter få holde åpent til klokka 1.00, ikke 23 som i dag. Regelen om at det maks kan sitte fire personer ved hvert bord, blir også opphevet.

Østerrike har registrert 668 dødsfall og 16.571 smittetilfeller. Landet har 9 millioner innbyggere. Fredag ble det ikke rapportert om et eneste nytt dødsfall, noe som er sjeldent.

Mandag kommer også Slovenia til å droppe påbudet om munnbind, samtidig som hoteller, treningsstudioer og svømmebassenger kan åpne igjen.

Slovenia har 2 millioner innbyggere, og har registrert 108 dødsfall og 1.473 smittetilfeller, det samme som dagen før.

(©NTB)

Flere nyheter: