Menu
Østerrike jublet for seier over Nord-Irland i EM mandag. Foto: Kieran Cleeves / PA via AP / NTB

Østerrike til nøkkelkamp mot Norge – Nord-Irland ute av EM

Østerrike slo Nord-Irland 2-0 og har med det stadig en mulighet til å ta seg videre til utslagsrundene i EM. I nøkkelkampen fredag venter Norge.

Av NTB | 11.07.2022 20:00:44

Sport: Østerrike må vinne over Norge for å ha håp om avansement.

Taper Norge poeng for England senere mandag vil kampen bli en ren «finale» om hvem som slår følge med vertsnasjonen til utslagsrundene. England møter Nord-Irland og er storfavoritter. De er i tillegg foran Østerrike på innbyrdes oppgjør.

Skulle Norge vinne er Østerrike uansett avhengig av seier, men da må de vinne med nok mål i tillegg til at de kan håpe på at England taper poeng mot Nord-Irland.

Seieren over Nord-Irland kom ved hjelp av en scoringer fra Katharina Schiechtl og Katharina Naschenweng. Østerrike dominerte til tider banespillet og lot ikke Nord-Irland komme til noen store sjanser. Julia Hickelsberger var svært aktiv for Østerrike i kampen og sto bak flere gode målsjanser.

Med tapet er Nord-Irland ute av årets EM. De har både Norge og Østerrike foran seg på innbyrdes oppgjør og kan dermed ikke bli blant de to beste i gruppen.

Nordirene var på forhånd sett på som det svakeste laget i gruppen og årets mesterskap er dessuten kvinnelandslagets debut i et EM-sluttspill.

Sarah Puntigam slo frisparket inn i feltet der Schiechtl fikk stå helt alene og forlenge ballen i mål fra kloss hold.

På tampen av omgangen hindret Nord-Irland-keeper Jacqueline Burns et nytt baklengsmål ved å slå en avslutning fra Barbara Dunst i tverrliggeren.

På tampen fastsatte Naschenweng resultatet med en flott scoring. Igjen var Puntigam involvert med en flott langpasning som Naschenweng dempet fint før hun satte fart mot målet. Hun overlistet deretter Burns fra skrått hold.

Dermed kunne Østerrike juble for tre poeng og videre håp om avansement.

Julia Hickelsberger var svært aktiv i kampen og sto bak flere gode muligheter for Østerrike. Hun var involvert i Østerrikes ledermål da hun ble felt utenfor 16-meteren til Nord-Irland.

Nord-Irland slet med å sette Østerrike under press også etter pause. Østerrike fortsatte å kontrollere kampen og skapte de største mulighetene.

(©NTB)