Menu
Østerrikes landslagssjef Irene Fuhrmann våger ikke å løfte blikket og se mot en etterlengtet EM-kvartfinale mot Tyskland. Hun advarer mot et norsk lag hun beskriver som «et såret dyr». Foto: Terje Pedersen / NTB

Østerrike spiller for koronasmittet lagvenninne

Østerrikes EM-spillere har ikke vært i beit for ekstra motivasjon i EM. Fredag spiller de ikke bare for kvartfinaleplass, men for en koronasmittet lagvenninne.

Av NTB | 15.07.2022 07:30:56

Medisin og helse: Katharina Naschenweng testet positivt etter å ha scoret 2-0-målet mot Nord-Irland mandag, og hun er isolert på hotellet med milde symptomer.

– Mot Norge spiller vi for Kathi, slik at hun kan komme tilbake i laget og være med i kvartfinalen, sier Julia Hickelsberger-Füller til ORF.

Før Østerrikes åpningskamp mot England holdt spillerne opp trøyene til Maria Plattner (brakk kragebeinet under trening) og Lisa Kolb (koronasmittet rett før EM). Mot Nord-Irland var Arsenal-spiller Laura Wienroither ute med koronasmitte, og de andre spilte for henne.

Fredag er Wienroither tilbake. Hun har testet negativt flere ganger og ble klarert onsdag.

Over halve Østerrikes tropp er tilknyttet tyske bundesligaklubber, og tanken på en kvartfinale mot Tyskland pirrer spillerne spesielt. Likevel er det ingen av dem som våger å løfte blikket og se mot neste torsdag.

– Vi tenker bare på Norge. Vi må ha poeng mot dem før vi i det hele tatt kan tenke på Tyskland, sier Hickelsberger-Füller, som etter EM slutter seg til Hoffenheim.

Ingen lar seg lure av Norges kjempesmell mot England.

– Vi vet at et såret dyr blir ekstra farlig, sa landslagssjef Irene Fuhrmann på torsdagens pressekonferanse og gjentok dermed refrenget fra de foregående dagene.

Bayern München-stjernen Sarah Zadrazil har utsikt til å møte mange klubbvenninner i kvartfinalen, men sa på pressekonferansen at hun ikke tar noe for gitt.

– Tre spillere ekstra ville hjulpet oss under trening. Om jeg vil spille 11 mot 11, går det ikke opp når vi har spillere ute med smitte. Det blir ikke samme kvalitet når folk i støtteapparatet må delta, sier Fuhrmann til ORF.

Hun kjøper ikke Uefas argument om at koronasituasjonen var en annen da troppenes størrelse ble bestemt.

– Da må de kunne justere etter situasjonen, sier hun og antyder at den egentlige grunnen er økonomi.

Hun synes det er bra at lagene er pålagt å gjennomføre koronatester bare når spillere får symptomer, men antyder at enkelte lag ikke er så nøye med det heller.

– Flere lag gir inntrykk av at de overhodet ikke tester, sier hun ifølge ORF.

– Det er hjerteskjærende når en lagvenninne må isoleres fra oss andre og sitte på rommet mens vi spiller kamp, sier Marie-Therese Höbinger.

Fuhrmann har vært svært kritisk mot Uefa, som begrenser troppene i sluttspillet til 23 spillere selv om tallet var 26 i mennenes EM-sluttspill i fjor og blir det i høstens VM-sluttspill i Qatar.

(©NTB)