reklame
Menu
FOTO: Gondan / Østensjø

Østensjø-skip ved styrtet amerikansk jagerfly

«Edda Mistral» fra Østensjø Rederi i Haugesund var første fartøy på stedet etter at et amerikansk jagerfly styrtet på et treningsoppdrag utenfor kysten av Nord-England mandag morgen.

Av Egil M Solberg | 17.06.2020 07:36:45

Redningsaksjon: Skip bisto i redningsaksjonen, skriver rederi.no.

Offshore vindfartøyet «Edda Mistral» fra Østensjø Rederi var på oppdrag i vindkraftparken Hornsea 1 utenfor kysten av East Yorkshire, da ulykken skjedde mandag morgen.

Mannskapet sjøsatte umiddelbart arbeidsbåten «Mistral Worker» for raskt å nå frem til jagerflyet.

– Vi har en arbeidsbåt ombord som blir brukt til å flytte offshore vindteknikere mellom turbinene i vindparken. Den ble raskt sjøsatt da mannskapet ble oppmerksom på hendelsen etter at den britiske kystvakten sendte ut Mayday til skip i området. De var først på stedet, sier CEO i Østensjø Rederi, Kenneth Walland til avisa.

Mannskapet fant vrakrester i sjøen og bidro med å lokalisere den omkomne piloten.

– Samtidig avbrøt Edda Mistral sine operasjoner og gikk mot havaristedet. Det ble umiddelbart tatt kontakt med britisk kystvakt, som koordinerte redningsaksjonen. Etter hvert kom det flere fartøy til, sier Walland til avisa.

Det amerikanske luftforsvaret har opplyst at det var et jagerfly av typen F-15C som kom fra militærbasen RAF Lakenheath, som ligger nordøst for London. Flygeren var på et rutinemessig treningsoppdrag og var alene i flyet. Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent.

Flere nyheter: