Menu
Ingvild Flugstad Østberg vant jaktstarten i Toblach onsdag, etter å ha slått Therese Jouhag i spurten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Østberg sterkest i kampen mot Johaug på jaktstarten

Ingvild Flugstad Østberg holdt unna for lagvenninne Therese Johaug og vant jaktstarten i Toblach onsdag. Johaug leder stadig Tour de Ski sammenlagt.

Av NTB | 01.01.2020 12:24:50

Sport: Johaug gikk ut nesten samtidig med Østberg på jaktstarten i Toblach og sammen holdt de unna for de andre løperne, før Østberg ble sterkest på spurten og gikk inn til sesongens første verdenscupseier.

De norske kvinnene i tet gikk ut med ti sekunder ned til Ebba Andersson som fikk følge av Heidi Weng. Johaug hadde også 26 sekunders forsprang ned til nærmeste utfordrer i sammendraget, Natalja Neprjajeva.

Like etter de hadde passert første tidtaking måtte Østberg ned på et kne da hun skulle opp forbi på innsiden av Johaug i en oppoverbakke. Heldigvis for begge de norske favorittene unngikk de et ordentlig fall og økte ned til konkurrentene.

Neprjajeva fikk etter hvert kontakt med Andersson og Weng, men maktet ikke å ta innpå Johaug, verken i løpet eller i sammendraget i Tour de Ski. Hun gikk inn til 3.-plass

Kvinnene fortsetter Tour de Ski fredag etter en hviledag torsdag. Da går de 10km klassisk i Val di Fiemme.

(©NTB)

Flere nyheter: