fbpx
Menu
Ingvild Flugstad Østberg vant jaktstarten i Toblach onsdag, etter å ha slått Therese Jouhag i spurten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Østberg sterkest i kampen mot Johaug på jaktstarten – Weng sikret trippelt norsk

Ingvild Flugstad Østberg holdt unna for lagvenninne Therese Johaug og vant jaktstarten i Toblach onsdag. Johaug leder stadig Tour de Ski sammenlagt.

Av NTB | 01.01.2020 12:25:05

Sport: Johaug gikk ut nesten samtidig med Østberg på jaktstarten i Toblach og sammen holdt de unna for de andre løperne, før Østberg ble sterkest på spurten og gikk inn til sesongens første verdenscupseier. Heidi Weng spurtslo Neprjajeva og sikret helnorsk pall i Toblach etter fotofinish.

Weng var i godt humør på intervju etter løpet, men fikk en ny «bekymring» å tenke på, etter å ha spurtet inn til 3.-plass.

– Først så tenkte jeg “filler’n, nå må jeg gå sisteetappe for Norge”, sier Weng til NTB.

Vinneren Østberg fikk sin debut i verdenscupen denne sesongen da Tour de Ski åpnet i Sveits lørdag, etter å ha slitt med å bli friskmeldt tidligere. Seieren i jaktstarten er hennes første seier i et verdenscuprenn på nesten et år, da hun vant Tour de Ski sammenlagt med seier i monsterbakken i Val di Fiemme.

Like etter de hadde passert første tidtaking måtte Østberg ned på et kne da hun skulle opp forbi på innsiden av Johaug i en oppoverbakke. Heldigvis for begge de norske favorittene unngikk de et ordentlig fall og økte ned til konkurrentene.

Neprjajeva fikk etter hvert kontakt med Andersson og Weng, men maktet ikke å ta innpå Johaug, verken i løpet eller i sammendraget i Tour de Ski. Hun gikk inn til 4.-plass etter å ha blitt spurtslått av Weng, 27,3 sekunder bak vinneren Østberg.

Kvinnene fortsetter Tour de Ski fredag, etter en hviledag torsdag. Da går de 10km klassisk i Val di Fiemme.

På dagens etappe gikk de norske kvinnene ut i tet med et forsprang på ti sekunder ned til Ebba Andersson som fikk følge av Weng. Johaug hadde også 26 sekunders forsprang ned til nærmeste utfordrer i sammendraget, Natalja Neprjajeva.

Med dagens resultat går både Østberg og Weng forbi Neprajeva i Tour de Ski-sammendraget. Johaug leder stadig, nå 22 sekunder foran Østberg på annenplass. Weng går opp på tredjeplass, 38 sekunder bak, men foran Neprjajeva etter å ha slått henne i spurten.

(©NTB)

Flere nyheter: