Menu
Ingvild Flugstad Østberg kunne juble for sin første verdenscupseier på et år med seieren på jaktstarten i Toblach. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Østberg spurtslo Johaug på jaktstarten: – Fantastisk følelse

Ingvild Flugstad Østberg spurtslo lagvenninne Therese Johaug og vant jaktstarten i Toblach onsdag. Nå er det trippelt norsk også i Tour de Ski-sammendraget.

Av NTB | 01.01.2020 14:09:43

Sport: Johaug gikk ut nesten samtidig med Østberg på jaktstarten i Toblach og sammen holdt de unna for de andre løperne, før Østberg ble sterkest på spurten og gikk inn til sesongens første verdenscupseier. Heidi Weng spurtslo Neprjajeva og sikret helnorsk pall i Toblach etter fotofinish.

– Det her er overraskende for meg, jeg hadde ikke trodd at jeg skulle føle meg så bra så fort. Det er en fantastisk følelse, rett og slett, sier Østberg til NTB.

Østberg fikk sin sesongdebut i verdenscupen da Tour de Ski åpnet i Sveits lørdag, etter å ha slitt med å bli friskmeldt på starten av sesongen. Seieren i jaktstarten er hennes første seier i et verdenscuprenn på nesten et år.

– Da jeg gikk over mål visste jeg nesten ikke helt hva jeg følte, for det var en blanding av at jeg ikke helt trodde på det, litt glede og litt alt. Til meg å være veldig behersket etter mål, for jeg pleier å skrike og bli flau over meg selv når jeg ser det etterpå.

Like etter de hadde passert første tidtaking måtte Østberg ned på et kne da hun skulle opp forbi på innsiden av Johaug i en oppoverbakke. Heldigvis for begge de norske favorittene unngikk de et ordentlig fall og økte ned til konkurrentene.

Neprjajeva fikk etter hvert kontakt med Andersson og Weng, men maktet ikke å ta innpå Johaug, verken i løpet eller i sammendraget i Tour de Ski. Hun gikk inn til 4.-plass etter å ha blitt spurtslått av Weng, 27,3 sekunder bak vinneren Østberg.

Weng var i godt humør på intervju etter løpet, men fikk en ny «bekymring» å tenke på, etter å ha spurtet inn til 3.-plass.

– Først så tenkte jeg “filler’n, nå må jeg gå sisteetappe for Norge”, sier Weng til NTB.

Kvinnene fortsetter Tour de Ski fredag, etter en hviledag torsdag. Da går de 10km klassisk i Val di Fiemme.

På dagens etappe gikk de norske kvinnene ut i tet med et forsprang på ti sekunder ned til Ebba Andersson som fikk følge av Weng. Johaug hadde også 26 sekunders forsprang ned til nærmeste utfordrer i sammendraget, Natalja Neprjajeva.

Med dagens resultat går både Østberg og Weng forbi Neprajeva i Tour de Ski-sammendraget. Johaug leder stadig, nå 22 sekunder foran Østberg på annenplass. Weng går opp på tredjeplass, 38 sekunder bak, men foran Neprjajeva etter å ha slått henne i spurten.

(©NTB)

Flere nyheter: