Menu
Mads Østberg leder fortsatt WRC2-klassen før siste dag i Rally Sverige. Foto: Micke Fransson, TT / NTB scanpix

Østberg leder fortsatt WRC2 i Rally Sverige, Evans mot totalseier

Mads Østberg økte sin ledelse i WRC2-klassen i Rally Sverige på lørdagens etappe. Før siste dag er han 15,8 sekunder foran Ole Christian Veiby.

Av NTB | 15.02.2020 16:46:11

Sport: De to nordmennene ser ut til å skulle duellere om klasseseieren på siste dag søndag, men bak lurer svenske Pontus Tidemand som er et drøyt halvminutt bak Østberg.

– Jeg føler meg ikke komfortabel og må presse over grensen. Det er ikke ideelt, sa Østberg til WRCs direkterapportering.

Totalt i rallyet er Østberg i sin Citroën og Veiby i sin Hyundai nummer 12 og 13. På plassen bak dem er Oliver Solberg, som i sin Fabia Evo er nummer tre i WRC3-klassen.

Blant de største bilene leder waliseren Elfyn Evans fortsatt etter lørdagens fartsprøver, som foregikk dels i Norge og dels i Sverige. Toyota-føreren er 17,2 sekunder foran regjerende verdensmester Ott Tänak i Hyundai og 28,8 foran sin lagkamerat Sebastien Ogier.

Mindre enn et halvt minutt skiller mellom de fire første, og snaut 50 sekunder mellom de sju første i rallyet som er blitt kraftig kortet inn på grunn av snømangel.

Evans vant tre av de fire fartsprøvene lørdag, deriblant begge på norsk side av grensen. Thierry Neuville vant den korte siste prøven i Torsby.

– Det har vært en god dag for oss, og jeg er fornøyd med det vi har gjort, sa Evans.

Søndag blir det bare én fartsprøve over 21,2 kilometer i Likenäs, slik at rallyet totalt kommer til å bestå av ni prøver.

(©NTB)

Flere nyheter: