Menu
Ingvild Flugstad Østberg er klar til å konkurrere i verdenscupen igjen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Østberg klarert for verdenscuprenn: – Situasjonen har snudd

Langrennsløperen Ingvild Flugstad Østberg har fått tillatelse til å konkurrere i verdenscupen for første gang siden mars i fjor.

Av NTB | 08.11.2021 14:22:59

Sport: Det kom fram i en pressemelding fra Norges Skiforbund mandag ettermiddag. «Ingvild Flugstad Østberg klar for verdenscupen», heter det der.

Overfor TV 2 forklarer Øystein Andersen, medisinsk ansvarlig for langrennslandslaget, at planen er at Østberg ikke deltar i den nasjonale åpningen på Beitostølen om snaut to uker, men at hun går i verdenscupåpningen i Ruka 26.–28. november.

Helgen etter det igjen er det verdenscuprenn på hjemmebane på Lillehammer.

– Hun har vært ute lenge, og hun har gått i stykker to ganger med tretthetsbrudd. Vi måtte bruke tid på å bygge opp igjen helsesituasjonen hennes, sier Andersen til TV 2.

30-åringen fikk ikke bli med resten av landslaget på høydesamling i Livigno i slutten av forrige måned, men nå er hun åpenbart innenfor helsekravene.

Langrennssjef Espen Bjervig sier følgende til TV 2 om at Østberg er klarert til å gå skirenn igjen.

– Vi har ventet lenge på dette. Det har vært en tålmodighetsprøve, og Ingvild har gjort en fantastisk joo og klart å komme tilbake, sier han.

Bjervig uttalte foran Livigno-samlingen at han hadde håp om å se Østberg på startstreken både i verdenscupen og i OL i Beijing.

Østberg, Bjervig og Andersen møter pressen mandag ettermiddag for å svare på spørsmål rundt Østbergs situasjon.

Østberg har slitt med helsa de siste to årene, og hun gikk glipp av mye av 2019/20-sesongen og hele forrige sesong fordi hun ikke oppfylte kravene til skiforbundets helseattest og på grunn av to tretthetsbrudd i foten.

– Ernæringsbalansen mellom mat og trening har ikke vært helt optimal. Nå har situasjonen der snudd, og slik sett er det grunn til å ta neste steg, som er skirenn, legger landslagslegen til.

(©NTB)

Flere nyheter: