reklame for Sheiken Bowling
Menu
Langrennsløperen Ingvild Flugstad Østberg under en pressekonferanse på Olympiatoppen i Oslo mandag. Foto: Erik Johansen / NTB.

Østberg klar for comeback på Beitostølen – VM i Planica er hovedmålet

Ingvild Flugstad Østberg (31) er konkurranseklar igjen etter at hun har fått godkjent helseattest for første gang på nesten ett år.

Av NTB | 07.11.2022 13:41:10

Sport: Det fortalte hun på et pressetreff ved Olympiatoppen mandag. Hun fikk den endelig beskjeden sist uke.

– Det er jeg veldig stolt av og veldig glad for. Det har vært mye tøff jobb. Jeg har hatt det veldig bra og hatt veldig bra folk rundt og med meg. Jeg har hatt et bra team der, sa 31-åringen på Olympiatoppen.

Hun sier at det blir å fortsette å gjøre den jobben som kreves videre for å være med.

– Akkurat nå er jeg først og fremst veldig glad for at jeg skal gjøre det jeg har lagt ned så mye jobb for. Beskjeden fikk jeg i forrige uke, og jeg ble veldig glad. Jeg var nervøs, jeg skal ikke si noe annet enn det. Jeg har vært gjennom litt. Jeg var usikker på hvordan ting skulle gå selv om jeg visste at jeg hadde klart å snu en trend som nødvendigvis ikke var så god og gjort store framskritt.

På spørsmål fra NTB om hva hun har planlagt å gå, sa Østberg:

– Jeg er i en litt annen situasjon enn i fjor. Da var jeg på landslaget, og jeg kunne legge en plan. Da kunne jeg velge fritt. Slik er det ikke nå. Det er umulig å legge en plan. Først og fremst skal jeg gå på Beitostølen, og jeg blir overrasket om jeg går superfort der. Kanskje er det godt nok til å få gå verdenscup. Hvis ikke er det norgescup helgen etter Beito. Jeg må prøve å være så selektiv som mulig. Det er ikke slik at jeg skal gå alt av skirenn. Det er vanskelig å si nå om Tour de Ski er et alternativ. Det er VM som er hovedmålet, og det blir mange muligheter til å vise seg fram, sa hun.

Østberg sier at det er en fordel for henne at VM går senere enn et OL. Sist år fikk hun verken gått Tour de Ski eller OL i Beijing. Hun sier også at hun er kald nok til å stå over flere renn enn hun ellers ville ha gjort.

Hun var tilbake i konkurransesporet foran sist sesong og rakk å få med seg tre verdenscuphelger i Ruka, Lillehammer og Davis før hun på ny fikk startnekt på grunn av at hun ikke besto helsetesten. Det gjorde at hun mistet hele resten av konkurransesesongen.

– Hvor langt fram ser du?

– Jeg begynner å bli gammel, selv om jeg ikke føler det selv. Jeg har ikke noe svar på det. Jeg har ikke tenkt noe om hvor lenge jeg skal holde på, sa Østberg til NTB.

Østberg kan ikke love at alt går bra denne gangen heller. Hun er ærlig på at det er en vanskelig jobb hun har foran seg. Det vill alltid være en usikkerhet som ligger der, selv om hun har flinke folk rundt seg som er dyktige til å si fra.

Østberg har slitt med helsen de to siste årene og pådro seg to tretthetsbrudd i foten sommeren 2020. Foran sesongstarten på Beitostølen i november 2019 fortalte Østberg at hun ikke hadde fått godkjent helseattest og at hun dermed ikke kunne konkurrere.

(©NTB)

Flere nyheter: