reklame for smiaa
Menu
Norway Shop, med to butikker i Oslo, har gått konkurs. Her fra butikken i Karl Johan. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Oslos største souvernirbutikkjede konkurs

Souvernirkjeden Norway Shop med to butikk i Oslo er konkurs. Koronarestriksjoner og få utenlandsturister får skylda for et vanskelig 2020 for bedriften.

Av NTB | 28.07.2020 16:02:57

Økonomi og næringsliv: Butikken har ifølge Dagens Næringsliv de tre siste årene omsatt for over 114 millioner kroner gjennom salg av blant annet bustete troll, korketrekkere med norske flagg, ostehøvler og diverse klær med norske motiver rettet mot utenlandske turister.

Selskapet hadde et underskudd på 1,7 millioner i resultat i 2019, som var en forbedring fra 4,1 millioner i 2018, men koronapandemien har satt en bråstopper for selskapet.

– SE Retail kjøpte opp selskapet i begynnelsen av mars. Da eierne overtok, var Norway Shop en butikk som hadde slitt med økonomien en stund, og eierne ønsket å ta over for å gjøre den lønnsom, sier selskapets talsperson og tidligere styreleder advokat Harald Ryen til DN.

– Så kom Covid-19, og ettersom kundegrunnlaget er hovedsakelig utenlandske turister så ble omsetningen nærmest borte i løpet av natta, sier Ryen.

(©NTB)

Flere nyheter: