Menu
Flere kommuner rundt Oslo følger opp hovedstadens innskjerpede koronatiltak, mens andre holder seg til de nasjonale rådene. Foto: Heiko Junge / NTB

Oslos nabokommuner strammer inn på koronatiltakene

Etter at Oslo innførte strengere koronatiltak mandag, har flere av hovedstadens nabokommuner gjort det samme.

Av NTB | 28.10.2020 18:53:13

Medisin og helse: De fleste kommunene rundt Oslo har innført de samme tiltakene som hovedstaden i tillegg til de nasjonale retningslinjene.

I Lillestrøm og Bærum har man spesifikt innført påbud om bruk av munnbind også i butikker og på kjøpesentre i tillegg til i kollektivtrafikken hvis enmetersregelen ikke kan overholdes.

Lillestrøm har nå totalt registrert 436 personer som har eller har hatt korona i kommunen. Etter flere dager med stigning er det onsdag registrert kun tre nye tilfeller, mot fem tirsdag og sju mandag.

I Asker og Nesodden kommune gjelder munnbindpåbudet i kollektivtransporten og på offentlige steder, men der er ikke butikker og kjøpesenteret nevnt konkret.

Nesodden kommune har påbudt at alle som bruker kollektivtransport skal ha med seg munnbind – og bruke det når enmetersregelen ikke kan overholdes.

Asker har totalt registrert 331 smittetilfeller siden mars. Tirsdag ble tre nye personer bekreftet smittet.

På Nesodden har det så langt vært registrert sju personer med koronasmitte. Totalt har kommunen registrert 62 innbyggere med smitte, 40 av disse var i mars.

Nannestad og Ullensaker kommuner har ikke innført nye lokale tiltak, men følger de nasjonale rådene.

Etter en lengre periode med lite smitte i Bærum, har det vært en gradvis økning de tre siste månedene. I august hadde Bærum 38 nye smittetilfeller, i september 56 nye og hittil i oktober har det vært 119 nye tilfeller, skriver Budstikka.

Asker kommune skriver på sine hjemmesider at de skal samarbeide med nabokommunene om eventuelle ytterligere tiltak, som gjelder arrangementer innendørs, private sammenkomster og åpningstider og innslipp på skjenkesteder.

(©NTB)

Flere nyheter: